Правові позиції Верховного Суду. Оновлення: Справи зі спорів у сферах праці, зайнятості населення, соціального захисту громадян, соціального захисту та зайнятості людей з інвалідністю, соціальних послуг; Позиції, пов'язані з процесуальними питаннями

 

Правові позиції Верховного Суду – це інформаційний розділ, у якому ми публікуємо короткий зміст правової позиції або висновок Верховного Суду та посилання на відповідне рішення у Єдиному державному реєстрі судових рішень. 

 

Чи входить додаткова грошова винагорода до складу грошового забезпечення військовослужбовців: правова позиція Великої Палати Верховного Суду.

Велика Палата дійшла висновку, що додаткова грошова допомога входить до складу грошового забезпечення військовослужбовців, з якого обчислюється одноразова грошова допомога при звільненні з військової служби.

Постанова Великої Палати Верховного Суду від 10.11.2021 року у справі № 825/997/17.

 

ВС висловився про перегляд судового рішення за нововиявленими обставинами.

Розгляд справи в непередбаченому процесуальним законом порядку, зокрема, в порядку письмового провадження за відсутності учасників справи, є порушенням статті 129 Конституції України та статті 6 Конвенції про захист прав людини і основоположних свобод.

Постанова Верховного Суду від 22 листопада 2021 року у справі № 1440/1634/18