Аналіз стану розгляду звернень громадян, що надійшли протягом травня 2021 року

ЗВІТ ПРО СТАН РОЗГЛЯДУ ЗВЕРНЕНЬ ГРОМАДЯН, ЩО НАДІЙШЛИ ДО ШОСТОГО АПЕЛЯЦІЙНОГО АДМІНІСТРАТИВНОГО СУДУ ПРОТЯГОМ ТРАВНЯ 2021 РОКУ

 

І. Протягом травня 2021 року до Шостого апеляційного адміністративного суду надійшло 2 звернення. З них:

 - скарга на дії працівників Шостого ААС.

Зазначена скарга станом на 31.05.2021 перебуває на опрацюванні.

- скарга на дії судді Солом’янського районного суду м. Києва.

Скаржнику повідомлено, що згідно зі статтею 5 Кодексу адміністративного судочинства України кожна особа має право в порядку, встановленому цим Кодексом, звернутися до адміністративного суду, якщо вважає, що рішенням, дією чи бездіяльністю суб’єкта владних повноважень порушені її права, свободи або законні інтереси і просити про їх захист певним шляхом.

Також повідомлено, що відповідно до частини 1 статті 23 Кодексу адміністративного судочинства України, Шостий апеляційний адміністративний суд переглядає судові рішення місцевих адміністративних судів (місцевих загальних судів як адміністративних судів та окружних адміністративних судів), які знаходяться у межах їхньої територіальної юрисдикції, в апеляційному порядку як суди апеляційної інстанції. Вирішення питань, викладених у скарзі, не відноситься до компетенції Шостого ААС.

Відповідь на звернення громадян надавались за підписом керівництва суду.

Керівництвом суду забезпечується неупереджений, об’єктивний і своєчасний розгляд звернень. Здійснюється ретельна перевірка звернень, в змісті яких йдеться про недоліки в роботі апеляційного суду, працівників апарату суду.

У травні 2021 року до Шостого апеляційного адміністративного суду через органи суддівського самоврядування скарг та звернень, а також повторних та дублетних звернень та скарг не надходило.

Відповідно до даних автоматизованої системи документообігу Шостого ААС сектором відділу правової роботи за вказаний період надано відповідь на 3 звернення    (на 2 звернення, які надійшли у квітні, відповідь надана у травні).

 ІІ. З аналізу журналів прийому громадян керівництвом Шостого ААС за травень 2021 встановлено.

 

 

№ п/п

 

 

П.І.Б. та посада

 

 

Дата

 

 

  Кількість    осіб

 

 

Зміст звернень

записано

з’явились

 

1

Кузьмишина О.М.

(Заступник голови суду)

20.05.21

2

2

-       питання щодо повернення судового збору

 

 

2

Герасименко І.Є.

(Керівник апарату суду)

19.05.21

1

1

-        щодо несвоєчасного повернення справи до суду I інстанції

Всього:

 

 

3

3

 

 

 

Начальник відділу                                                                                                      А.І. Касьян

Виконавець: Герасименко Н.М.