Facebook Twitter Youtube

Суд як старт юридичної кар’єри. Проходження конкурсу та компетенція кандидатів

Академія адвокатури України нещодавно проводила традиційну правничу школу. Це була сьома школа за рахунком та проводилася у вигляді круглого столу «Юридична клініка як старт юридичної кар’єри», учасниками якого були студенти та роботодавці. Представники Шостого апеляційного адміністративного суду взяли участь у заході та розповіли про суд як один з можливих варіантів реалізації студентів-правників. Спікерами також були представники юридичних фірм.

Учасники заходу дізналися детально про етапи конкурсу на заміщення посад державної служби, а головне, на які посади можуть розраховувати студенти після отримання вищої освіти та за відсутності досвіду роботи. Конкурс складається з двох етапів. Перший – онлайн-тестування – проходить на базі суду. Протягом 40 хвилин кандидант має відповісти на 40 питань (правильні відповіді мають складати понад 60%, тобто від 24 і більше). Питання для проходження тесту опубліковані на сайті Національного агентства України з питань державної служби. Другий етап – співбесіда – проводиться після отримання позитивних результатів онлайн-тестування. На цьому етапі з кандидатом спілкується комісія, що складається з шести працівників суду. Після навчання студенти можуть претендувати на посади спеціалістів відділів апарату суду та секретаря судового засідання.

Також ми обговорили вимоги до документів та який перелік птань на знання законодавства. До переліку загальних для усіх посад держслужби належать Конституція України, ЗУ «Про державну службу», ЗУ «Про запобігання корупції», до спеціальних для роботи у суді – Кодекс адміністративного судочинства, ЗУ «Про судоустрій і статус суддів», Інструкція з діловодства в адміністративних судах України, Положення про автоматизовану систему документообігу суду.

«Наразі для роботодавців важливо, аби кандидат був стресостійким, стійким до змін і готовим змінюватися самому. Аби стати членом команди Шостого апеляційного адміністративного суду, треба бути ідейним, активним. Адже ми любимо організовувати проекти, заходи. І нам необхідні однодумці, які відкриті для ідей та підтримують наші починання», – Ольга Шкіль, прес-секретар Шостого ААС.

Усі оголошення про конкурс разом з вимогами до документів та компетенцій кандидатів розміщуються на сайті суду та на офіційній сторінці Шостого ААС у Facebook.

Багато питань студентів стосувалися заробітної плати та умов роботи. Найбільшу цікавість викликали заходи Шостого ААС як для громадськості, так і для працівників суду. Зокрема, це Школа судової журналістики, онлайн-видання «PROправо», правові заходи, тренінги, екологічні акції та багато іншого.

Дякуємо Академії адвокатури України за запрошення та цікаву дискусію.

Прес-служба Шостого ААС

Зателефонувати до суду   • 044 254 21 99 • 097 517 67 65 •