Facebook Twitter Youtube

Запрошуємо до Шостого ААС на художню виставку Галини Інгули

У вівторок, 4 грудня, біля актової зали Шостого апеляційного  адміністративного суду (2 поверх) відбудеться відкриття виставки «Апеляція до мистецтва» нечуючої художниці Галини Інгули. Символічно, що подія організована на початку грудня, коли відзначають Міжнародний день людей з інвалідністю.

«Ми завжди раді бачити у стінах нашого суду талановитих людей та розповідати про результати їхнього натхнення. Адже для нас важливо, щоб ніхто не відчував себе ізольованим, каже голова суду Андрій Горяйнов. Прагнемо, аби всі були рівноправними не лише «на папері», а й у реальному житті. Завдяки значній кількості відвідувачів суди та інші державні органи стають дієвою платформою для знайомства громадян з сучасним українським мистецтвом. У нас уже є досвід в організації художніх виставок. У такий спосіб ми хочемо наблизити сучасне українське мистецтво до громадян та надавати можливості для розвитку митцям. Міжнародний день людей з інвалідністю це привід нагадати нашим співробітникам та відвідувачам про те, наскільки люди з інвалідністю обдаровані та працелюбні».

Виставка триватиме місяць, тож картини в експозиції до початку січня 2019 року. Художниця покаже полотна у стилі класичного реалізму та фентезі загалом 15 робіт, а також декоративні вироби та авторські м’які іграшки. Мисткиня сподівається, що її роботи сподобаються і підніматимуть усім настрій.

«Живопис та скульптура не потребують перекладу, адже «говорять» нам про зрозумілі, але важливі для кожного речі, розповіла художниця Галина Інгула. Моя рідна мова жестова. Але за допомогою магії мистецтва можу вільно спілкуватися з тими, хто добре чує і шанує творчість інших. Кожен митець виносить свої твори на суд, щоб дізнатися думку інших. Тому погодилася на  виставку в суді без вагань у цьому є певний символізм».

Про художницю. Галина Інгула 15 років професійно займається малярством. Навчалася у студії відомого київського художника-монументаліста Костянтина Косаревського. Для робіт художниці характерне використання яскравих кольорів, геометричних форм і орнаментів петриківського розпису.

Нині займається творчістю: проводить персональні виставки, бере участь у колективних вернісажах, організовує для дітей та дорослих майстер-класи з живопису, виготовлення м’яких іграшок, розпису еко-сумок і футболок; викладає жестову мову в недільній школі «Чути серцем». Декілька картин Галини потрапили до фонду Національного музею українського народного декоративного мистецтва у Києво-Печерській лаврі. Роботи художниці перебувають у приватних колекціях в Україні, Чехії, Італії, Франції. У вересні 2018 року презентувала свої твори на персональній виставці у Варшаві.

Галина Інгула є членом Київської спілки нечуючих художників «Натхнення».

Прес-служба Шостого ААС

Зателефонувати до суду   • 044 254 21 99 • 097 517 67 65 •