Facebook Twitter Youtube

Колегія суддів Шостого ААС розглянула адміністративну справу за позовом Петра Симоненка та Комуністичної партії України до ЦВК

06 лютого 2019 року колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі судді-доповідача Андрія Коротких, суддів Віталія Файдюка, Євгена Сорочка розглянула адміністративну справу № 855/20/19 за позовом Петра Симоненка та Комуністичної партії України до Центральної виборчої комісії.

Позовні вимоги стосувалися визнання протиправною та скасування постанови ЦВК №198 від 02 лютого 2019 року про відмову в реєстрації кандидата на пост Президента України, висунутого Комуністичною партією України. Одночасно позивачі просили суд зобов'язати ЦВК повторно розглянути подані документи та зареєструвати Петра Симоненка кандидатом на пост Президента України.

Цей спір виник щодо правовідносин, пов’язаних з виборчим процесом, тому відповідно до ст. ст. 20, 273 КАС України належить до компетенції адміністративних судів і підлягає розгляду Шостим апеляційним адміністративним судом як судом першої інстанції.

Колегія суддів залишила без задоволення адміністративний позов Петра Симоненка та Комуністичної партії України.

ПРЕС-СЛУЖБА Шостого ААС

Зателефонувати до суду   • 044 254 21 99 • 097 517 67 65 •