Facebook Twitter Youtube

Колегія суддів ухвалила рішення про залишення лося європейського в Червоній книзі України

8 квітня 2019 року колегія суддів Шостого ААС у складі судді-доповідача Ярослава Собківа, суддів Юлії Ісаєнко та Віталія Файдюка у відкритому судовому засіданні в режимі відеоконференції розглянула апеляційні скарги Міністерства екології та природних ресурсів України, інших учасників справи та осіб, які приєдналися до апеляційної скарги Міністерства, а саме: БО «Благодійний фонд Дніпровського району м. Києва «Київський еколого-культурний центр», ГО «Відкриті клітки Україна» – в адміністративній справі №826/9432/17. 

Позивач має посвідчення мисливця та вважав, що Міністерства аграрної політики та продовольства, екології та природних ресурсів України допустили дії та бездіяльність у вжитті заходів щодо заборони полювання на лося, непогодження лімітів щодо використання мисливських тварин державного мисливського фонду у сезони полювання 2017-2018 і 2018-2019 років, 

Тому позивач просив суд визнати протиправними дії і бездіяльність міністерств, Державного агентства лісових ресурсів України, Інституту зоології ім. І.І. Шмальгаузена. Також визнати погодженими ліміти добування мисливських тварин і зобов'язати відповідачів ужити заходів щодо усунення порушень прав позивача та його інтересів. А наказ від 19 грудня 2017 року «Про внесення змін до Переліку видів тварин, що заносяться до Червоної книги України (тваринний світ)» – визнати нечинним.

У наказі йдеться про занесення лося європейського до Червоної книги України.

Судове засідання 18 березня 2019 року

Окружний адміністративний суд міста Києва 27 листопада 2018 року ухвалив рішення, яким визнав протиправними дії та наказ Міністерства екології та природних ресурсів України по вжиттю заходів щодо заборони полювання на лося.

Колегія суддів Шостого ААС задовольнила апеляційні скарги Міністерства екології та природних ресурсів України та інших. У частині задоволення позовних вимог рішення суду першої інстанції скасувала та ухвалила нову постанову – відмовити повністю.

ПРЕС-СЛУЖБА Шостого ААС

Зателефонувати до суду   • 044 254 21 99 • 097 517 67 65 •