Facebook Twitter Youtube

Правові позиції Верховного Суду. Оновлення: юрисдикція, справи зі спорів у сферах праці

Правові позиції Верховного Суду – це інформаційний розділ, у якому ми публікуємо короткий зміст правової позиції або висновок Верховного Суду та посилання на відповідне рішення у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Останні оновлення в категоріях адміністративних справ:

- юрисдикція

Велика Палата Верховного Суду визначила юрисдикцію справ щодо оскарження рішень тендерного комітету департаменту обласної державної адміністрації з питань будівництва та архітектури. Спір у цій справі за характером правовідносин підлягає вирішенню за правилами адміністративного судочинства – постанова від 14 травня 2019 року у справі № 918/843/17.

- справи зі спорів у сферах праці, зайнятості населення, соціального захисту громадян, соціального захисту та зайнятості людей з інвалідінстю, соціальних послуг > соціальний і правовий захист військовослужбовців і членів їхніх сімей

Судова палата для розгляду справ щодо захисту соціальних прав Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду відступила від висновків щодо застосування норм права у правовідносинах з приводу оскарження рішень Міністерства оборони України про відмову у призначенні та виплаті одноразової грошової допомоги у зв’язку з встановленням відповідної групи інвалідності, пов’язаної з виконанням обов’язків військової служби при перебуванні в країнах, де велися бойові дії. Документами, що свідчать про причини та обставини поранення (контузії, травми, каліцтва), можуть бути лише достовірні документи про причини і обставини одержання військовослужбовцем такого поранення. Неподання особою, документів, що свідчать про причини та обставини поранення, не створює для Міністерства оборони України обов'язку щодо їх витребовування. Верховний Суд зазначив, що надана копія витягу з протоколу засідання військово-лікарської комісії не містить інформацію про обставини поранення позивача акт судово-медичного дослідження та протокол засідання військово-лікарської комісії не містять відомостей про обставини поранення позивача – постанова від 10 квітня 2019 року у справі № 822/220/18.

Зателефонувати до суду   • 044 254 21 99 • 097 517 67 65 •