Facebook Twitter Youtube

Колегія суддів розглянула апеляційну скаргу щодо проекту рішення Київради про розміщення МАФів

Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі судді-доповідача Євгена Чаку та суддів Віталія Файдюка, Євгена Мєзєнцева розглянула апеляційну скаргу ГО «Всеукраїнська спілка працівників торгівлі та послуг «Трудова співдружність» на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 27 лютого 2019 року у справі №826/15668/18.

До Окружного адміністративного суду міста Києва звернулася громадська організація з позовом, у якому просила визнати протиправними дії Київської міської ради щодо підготовки проекту рішення «Про деякі питання розміщення тимчасових споруд торговельного, побутового, соціально-культурного чи іншого призначення для здійснення підприємницької діяльності в м. Києві».

Підставою для звернення до суду стало те, що у проекті зафіксована імперативна позиція Київської міської ради про обов’язковість укладення договору щодо пайової участі в утриманні об’єкта благоустрою.

Також позивач просив зобов'язати Київраду утриматися від вчинення дій, спрямованих на прийняття цього рішення.

ОАСК у задоволенні позовних вимог відмовив у повному обсязі. Не погоджуючись із рішенням, громадська організація подала апеляційну скаргу.

Колегія суддів Шостого ААС відмовила в задоволенні апеляційної скарги, рішення суду першої інстанції залишила без змін.

ПРЕССЛУЖБА Шостого ААС  

Зателефонувати до суду   • 044 254 21 99 • 097 517 67 65 •