Facebook Twitter Youtube

Друга робоча зустріч з міжнародними й національними експертам з Проєкту Європейського Союзу «ПРАВО-Justice»

Протягом року ми зустрічалися з декількома міжнародними організаціями: двічі ENEMO International Election Observation Mission і двічі з «Canadem: Місія спостереження за виборами Президента України та парламенту України 2019». Темами були статистика й надходження виборчих справ, навантаження та навчання суддів; розгляд виборчих спорів і робота Шостого апеляційного адміністративного суду під час двох виборчих процесів.

З проєктом «ПРАВО-Justice» Європейського Союзу ми провели дві робочі зустрічі. У межах міжнародної моніторингової експертної місії аналізують процес імплементації нової редакції Кодексу адміністративного судочинства України.

Уперше обговорювали проблемні питання у контексті застосування нового КАСУ з метою створення опитувальника для суддів і юристів. Закордонні колеги цікавилися, які виникають складнощі у здійсненні правосуддя після набрання чинності у грудні 2017 року нової редакції кодексу.

30 жовтня 2019 року керівництво суду – заступник голови суду, суддя-речник Євген Мєзєнцев, керівник апарату суду Ірина Герасименко – зустрілися з представниками цієї організації вдруге.

Міжнародні експерти Проєкту Едіт Целлер, Віргіліус Валанчюс, національні експерти Семен Кравцов й Оксана Цимбрівська хотіли дізнатися основні аспекти проведеної реформи та її проміжні результати.

Зі свого боку ми розповіли про особливості рогляду Шостим ААС виборчих спорів і спорів, пов’язаних із примусовим відчуження земельної ділянки. Що стосується роботи суддів, то ознайомили з проблемними аспектами, які виникають на практиці, про час, протягом якого суддя повинен розглянути справу, й про відповідальність за порушення цих строків.

ПРЕССЛУЖБА Шостого ААС

Зателефонувати до суду   • 044 254 21 99 • 097 517 67 65 •