Facebook Twitter Youtube

Щодо подій у Шостому ААС 11 листопада 2019 року

11 листопада 2019 року Шостим апеляційним адміністративним судом здійснювався розгляд адміністративних справ №640/14586/19 (за апеляційними скаргами Яременка О.В. та Міністерства культури України на ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва від 04 вересня 2019 року у справі за адміністративним позовом Релігійної організації «Київська Патріархія Української Православної Церкви Київського Патріархату» до Міністерства культури України, треті особи – Міністерство юстиції України, Яременко О.В., про визнання протиправними та скасування відомостей) та №640/11678/19 (за апеляційними скаргами Релігійної організації «Київська Митрополія Української Православної церкви (Православної церкви України)» та Міністерства культури України на ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва від 11.09.2019 р. у справі за адміністративним позовом Релігійної організації «Київська Патріархія Української Православної Церкви Київського патріархату» до Міністерства культури України, третя особа - Релігійна організація «Київська Митрополія Української Православної церкви (Православної церкви України)», про визнання протиправним та скасування наказу).

На веб-порталі "Судова влада України" здійснювалася онлайн-трансляція судових засідань у вказаних справах.

Під час судового розгляду невстановленими особами, які не є учасниками зазначених справ, була здійснена спроба, з порушенням установленого порядку, увірватися до залу судового засідання. При цьому зазначені особи порушували громадський порядок, не реагували на законні вимоги працівників суду, Національної поліції України та Національної гвардії України, пошкодили майно суду, розбивши скло дверей, меблі на пункті пропуску до приміщень суду та інше майно.

Протиправні дії зазначених осіб у приміщеннях суду були припинені силами Національної поліції України та Національної гвардії України. Правова оцінка подіям, які мали місце у приміщеннях суду 11 листопада 2019 року, буде надана відповідними правоохоронними органами.

Водночас, колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду в установленому порядку готує звернення до Вищої ради правосуддя та Генерального прокурора України  з повідомленням про втручання у здійснення правосуддя.

Прес-служба Шостого ААС

Зателефонувати до суду   • 044 254 21 99 • 097 517 67 65 •