Facebook Twitter Youtube

Колегія суддів Шостого ААС розглянула апеляційну скаргу щодо призначення лінгвістичної експертизи телепередач ТОВ «НОВИНИ 24 ГОДИНИ»

Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі судді-доповідача Олени Ганечко, суддів Володимира Кузьменка, Олега Шурка розглянула апеляційну скаргу Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення на ухвалу Окружного адміністративного суду міста Києва від 16 грудня 2019 року в адміністративній справі №640/16920/19.

ТОВ «НОВИНИ 24 ГОДИНИ» звернулося до суду з позовом, у якому просило визнати протиправним і скасувати рішення №689 «Про призначення позапланової виїзної перевірки Товариства з обмеженою відповідальністю «НОВИНИ 24 ГОДИНИ» від 09 липня 2019 року.

У підготовчому засіданні представник позивача підтримав клопотання про призначення лінгвістичної експертизи, яке було заявлено в попередньому підготовчому  засіданні 21 листопада 2019 року. У ньому просив поставити на вирішення експерта такі питання:

- чи є висловлювання, наведені в рішенні і які містилися в зазначених у рішенні телепередачах, такими, що є закликами до повалення конституційного ладу, порушення територіальної цілісності України, розв`язування агресивної війни, пропагандою війни, насильства, жорстокості, розпалюванням міжетнічної, расової, релігійної ворожнечі та ненависті, закликами до вчинення терористичних актів та до посягання на права і свободи людини;

- чи є ці висловлювання фактичними твердженнями або оціночними судженнями.

Суд першої інстанції задовольнив клопотання представника позивача про призначення лінгвістичної експертизи та зупинив провадження в справі до надходження результатів експертизи.

Національна рада з питань телебачення і радіомовлення, не погоджуючись з цим рішенням, подала апеляційну скаргу. Колегія суддів Шостого ААС постановою від 5 грудня 2020 року залишила її без задоволення, ухвалу ОАСК від 16 грудня 2019 – без змін.

ПРЕССЛУЖБА Шостого ААС

Зателефонувати до суду   • 044 254 21 99 • 097 517 67 65 •