Facebook Twitter Youtube

Колегія суддів розглянула апеляційні скарги щодо забудови Протасового Яру в місті Києві

Колегія суддів Шостого апеляційного адміністративного суду у складі судді-доповідача Анатолія Степанюка та суддів Михайла Кобаля, Оксани Епель розглянула апеляційні скарги Державної архітектурно-будівельної інспекції України (ДАБІ) і фізичних осіб на рішення Окружного адміністративного суду міста Києва від 16 вересня 2019 року в адміністративній справі №640/9076/19. До справи залучено як учасника прокурора міста Києва.

До Окружного адміністративного суду міста Києва звернулися ТОВ «Дайтона Груп», ТОВ «Будівельна компанія «Індбуд», ТОВ «Архітектурне Бюро «Алюр» з позовом до Державної архітектурно-будівельної інспекції України. У позові просили суд визнати противправними й скасувати приписи від 08 травня 2019 року:

- про усунення порушень вимог законодавства у сфері містобудівної діяльності, будівельних норм, стандартів і правил за результатами позапланової перевірки на об’єкті: «Будівництво житлово-офісно-торговельного комплексу з готелем та паркінгом по вул. Миколи Амосова у Солом'янському районі м. Києва» (Протасів Яр), виданий ТОВ «Дайтона Груп»;

-  про зупинення підготовчих і будівельних робіт на цьому об'єкті.

А також визнати протиправною та скасувати постанову головного інспектора будівельного нагляду департаменту ДАБІ в місті Києві від 21 травня 2019 року про накладення штрафу ТОВ «Архітектурне Бюро «Алюр» за правопорушення у сфері містобудівної діяльності.

Cуд першої інстанції позов задовольнив повністю. Не погоджуючись з цим, Державна архітектурно-будівельна інспекція України, фізичні особи подали апеляційні скарги.

17 червня 2020 року колегія суддів Шостого ААС задовольнила їх, скасувала рішення суду першої інстанції й повністю відмовила в задоволені позову.

 

ПРЕССЛУЖБА Шостого ААС

Зателефонувати до суду   • 044 254 21 99 • 097 517 67 65 •