Facebook Twitter Youtube

Правові позиції Верховного Суду. Оновлення: справи щодо захисту політичних прав; справи зі спорів з приводу податків

Правові позиції Верховного Суду – це інформаційний розділ, у якому ми публікуємо короткий зміст правової позиції або висновок Верховного Суду та посилання на відповідне рішення у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Останні оновлення в категоріях адміністративних справ:

 справи щодо захисту політичних (крім виборчих) та громадянських прав

Культова будівля і майно, що є державною власністю, можуть передаватися у почергове користування двом або більше релігійним громадам за їх взаємною згодою. За відсутності такої згоди державний орган визначає порядок користування культовою будівлею і майном шляхом укладення з кожною громадою окремого договору – постанова КАС/ВС від 28.10.2020 р. у справі № 460/939/19.

• справи зі спорів з приводу податків, зборів, платежів, а також контролю за дотриманням вимог податкового законодавства > податок на доходи фізичних осіб

Роботодавець засуджених є платником єдиного внеску, відтак зобов`язаний нараховувати, обчислювати і сплачувати єдиний внесок із заробітної плати засуджених як податковий агент, при цьому, базою оподаткування є загальний місячний (річний) оподатковуваний дохід засуджених осіб, які відбувають покарання, та залучаються до робіт, за які виплачується заробітна плата – постанова ВС/КАС від 10.06.2020 у справі № 440/2590/19.

• справи зі спорів з приводу податків, зборів, платежів, а також контролю за дотриманням вимог податкового законодавства > адміністрування окремих податків, зборів, платежів

Рішення, прийняті органами Держпраці за результатами перевірки суб’єкта господарювання, не можуть породжувати правових наслідків, якщо така перевірка була призначена та проведена з порушенням встановленого законом порядку – постанова КАС/ВС від 13.11.2020 у справ № 640/19302/18.

Зателефонувати до суду   • 044 254 21 99 • 097 517 67 65 •