Facebook Twitter Youtube

Правові позиції Верховного Суду. Оновлення: процесуальні строки; справи зі спорів з приводу податків; справи зі спорів у сфері містобудування

Правові позиції Верховного Суду – це інформаційний розділ, у якому ми публікуємо короткий зміст правової позиції або висновок Верховного Суду та посилання на відповідне рішення у Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Останні оновлення в категоріях адміністративних справ:

 позиції, пов'язані з іншими процесуальними питаннями > процесуальні строки

Верховний Суд у складі судової палати для розгляду справ щодо податків, зборів та інших обов’язкових платежів відступив від попередньої правової позиції щодо строку оскарження податкових повідомлень-рішень після адміноскарження – постанова ВС від 26.11.2020 у справі № 500/2486/19.

• справи зі спорів з приводу адміністрування податків, зборів, платежів, а також контролю за дотриманням вимог податкового законодавства > справи зі спорів щодо реалізації податкового контролю (перевірки, звірки, податкова звітність)

Причини, з яких податкові накладні не були доставлені та зареєстровані в ЄРПН, знаходяться поза волею та можливістю впливу платника податку, оскільки належне ведення та функціонування автоматизованої системи належить до повноважень саме ДФС – постанова КАС/ВС від 28.10.2020 у справі № 620/817/19.

• справи зі спорів у сфері містобудування, планування і забудови територій, архітектурної діяльності

Після реєстрації права власності на збудований об’єкт нерухомості на підставі зареєстрованої декларації про готовність об’єкта до експлуатації остання вичерпує свою дію фактом виконання та виключає можливість віднесення такого об’єкта до самочинного  постанова КАС/ВС від 11.11.2020 у справі № 640/10134/19.

Зателефонувати до суду   • 044 254 21 99 • 097 517 67 65 •