Facebook Twitter Youtube

Суддя Шостого ААС Мєзєнцев Є.І. взяв участь у зустрічі з членами Конкурсної комісії з обрання ВККСУ

25 жовтня 2021 року у Вищій раді правосуддя суддя Шостого апеляційного адміністративного суду Євген Мєзєнцев взяв участь у зустрічі з членами Конкурсної комісії з обрання ВККСУ, запропонованими Радою суддів України.
У заході взяли участь представники посольства США в Україні, представництва ЄС та Офісу Ради Європи в Україні. Члени першого складу Конкурсної комісії, які призначені за квотою міжнародних та іноземних організацій, на зазначену зустріч не з’явилися.
Під час свого виступу голова ВРП Олексій Маловацький констатував неможливість участі трьох міжнародних експертів в роботі конкурсної комісії та наголосив, що перше засідання Конкурсної комісії знову не відбулось. Крім того, очільник ВРП підкреслив, що з  боку ВРП здійснено певні кроки щодо виділення приміщення для роботи комісії, створено групу працівників, які сприятимуть роботі комісії та розроблено пропозиції щодо першочергових заходів з початку її функціонування. Олексій Маловацький зазначив, що наразі процес організації роботи Конкурсної комісії не рухається через відсутність кворуму.
Разом з тим, на зустрічі онлайн виступив Голова РСУ Богдан Моніч, який підкреслив необхідність початку роботи Конкурсної комісії, висунув пропозицію щодо визначення з датою першого офіційного засідання (First Formal Meeting) та здійснення широкого інформування громадськості про означений процес. 
Представники міжнародних суб’єктів формування Конкурсної комісії запропонували визначення своїх чотирьох кроків для початку ефективної роботи КК, у тому числі визначення відповідного робочого середовища, місцезнаходження  КК, форми підтримки секретаріатом ВРП діяльності КК, а також питання загального доступу та захисту персональних даних членами КК, їх помічниками та перекладачами. 
Зі своєю промовою виступив народний депутат України Денис Маслов, який зауважив що судова реформа є головним пріоритетом як для Президента  так і для Верховної Ради України. Зокрема, нардеп зауважив, що він особисто мав переконатися на цій зустрічі, що процес судової реформи все-таки відбувається. За словами Маслова, наразі дії щодо його затягування є вкрай небажаними.
              

Зателефонувати до суду   • 044 254 21 99 • 097 517 67 65 •