Facebook Twitter Youtube

Участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції

📄Відповідно до частини першої статті 195 КАС України учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду за умови наявності у суді відповідної технічної можливості, про яку суд зазначає в ухвалі про відкриття провадження у справі, крім випадків, коли явка цього учасника справи в судове засідання визнана судом обов’язковою.

Ця можливість все більше користується попитом в учасників справи, оскільки має ряд переваг та сприяє швидкому і зручному проведенню процесу судочинства.

☝️Крім того, з 01 серпня 2023 року набули чинності зміни до Інструкції щодо роботи з технічними засобами фіксування судового засідання (далі – Інструкція), затверджені наказом Державної судової адміністрації України від 18 липня 2023 року № 331.

Інструкцію доповнено новим розділом VI «Бронювання залів судових засідань інших судів для проведення відеоконференції».

☝️Згідно з пунктом 1 розділу VI Інструкції, відповідно до вимог процесуального законодавства України учасники справи можуть брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду з використанням власних технічних засобів або в приміщенні іншого суду, визначеного судом.
У такому випадку засобами підсистеми відеоконференцзв’язку здійснюється бронювання залів судових засідань та інших приміщень, призначених для забезпечення участі осіб в судовому засіданні в режимі відеоконференцзв’язку як безпосередньо в самому суді, так і у приміщенні іншого суду.

🧾Ознайомитися з переліком запланованих судових засідань у режимі відеоконференції, які проводяться у Шостому апеляційному адміністративному суді можна на сайті.

Зателефонувати до суду   • 044 254 21 99 • 097 517 67 65 •