Facebook Twitter Youtube

Негайно, тобто без зайвих зволікань, якнайшвидше, – принцип розгляду виборчих спорів

7 червня 2019 року у Шостому апеляційному адміністративному суді за підтримки Національної школи суддів України відбувся семінар з розгляду виборчих спорів для суддів першої інстанції. Потреба у проведенні навчання зумовлена виборчим процесом майбутніх позачергових виборів до Верховної Ради України, що відбудуться 21 липня 2019 року (детальна інформація про особливий режим роботи Шостого ААС під час виборчого процесу).

Сьогодні ми говорили про особливості розгляду таких спорів. Для суддів з Окружного адміністративного суду міста Києва, Київського та Черкаського окружних адміністративних судів спікерами виступили заступники голови Шостого ААС Олена Кузьмишина та Євген Мєзєнцев, суддя Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Олена Губська, заступник начальника управління правового забезпечення секретаріату Центральної виборчої комісії Андрій Краснощок.

За традицією, яка започаткувалася з минулого семінару (https://bit.ly/2SmX6Fb), серед учасників були адвокати-практики, юристи, помічники суддів і секретарі судового засідання.

Суддя Олена Кузьмишина розкрила основну тему семінару – особливості розгляду виборчих спорів (завантажити тези). Суддя Євген Мєзєнцев висвітлив питання територіальної й інстанційної юрисдикції таких спорів.

Суддя Касаційного адміністративного суду у складі Верховного Суду Олена Губська поділилася з учасниками аналізом актуальної судової практики, зокрема тої, яка сформувалася під час виборчого процесу чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року.

Заступник начальника управління правового забезпечення секретаріату ЦВК Андрій Краснощок розповів про проблемні питання, що виникли у ЦВК під час проведення виборчого процесу, й ознайомив з орієнтовним календарнем планом основних організаційних заходів з підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів України 21 липня 2019 року.

Дякуємо учасникам семінару за влучні доповнення, питання та чудову атмосферу.

ПРЕССЛУЖБА Шостого ААС

 

Зателефонувати до суду   • 044 254 21 99 • 097 517 67 65 •